APŅEMAMIES RAŽOT VESELĪGĀKUS PRODUKTUS!
Ar prieku paziņojam, ka esam viens no pirmajiem 13 pārtikas uzņēmumiem, kas ir gatavs pievienoties Veselības ministrijas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras parakstītajam sadarbības memorandam par pārtikas produktu sastāva uzlabošanu, tā veicinot veselīgākas pārtikas pieejamību un patēriņu.
Memoranda mērķis ir uzlabot iedzīvotāju uztura paradumus, veicinot tādu pārtikas produktu pieejamību, kuriem ir samazināts piesātināto taukskābju, cukura un sāls daudzums. Pārtikas ražotāji, kas pievienosies memorandam, apņemas savos produktos samazināt piesātināto taukskābju, cukura un sāls daudzumu. Iekļautas tādas pārtikas produktu grupas kā gaļas un zivju produkti, graudaugu produkti, produkti, kas ražoti no augļiem un dārzeņiem, saldēta gatavā pārtika, piena produkti, saldumi, dzērieni, kartupeļu izstrādājumi, mazu bērnu pārtikas produkti. Atbilstoši katrai produktu grupai noteiktajiem nosacījumiem piesātinātās taukskābes jāsamazina par 5 līdz 10%, cukurs par 5 līdz 20% un sāls par 5 līdz 10%.